Spletna pravila varovanja zasebnosti

Solatube International, Inc. (“Solatube International”) je podjetje za proizvodnjo sistemov za osvetlitev z dnevno svetlobo s sedežem v ZDA, vendar deluje tako v domači kot v drugih državah. Družba Solatube International se zavezuje, da bo varovala zasebnost obiskovalcev svoje spletne strani. Pričujoča pravila varovanja zasebnosti opisujejo našo prakso ravnanja z osebnimi podatki in veljajo za družbo Solatube International ter za njene domače, mednarodne, poslovne in stanovanjske spletne strani (“spletne strani”). To obvestilo o varovanju zasebnosti se nanaša samo na podatke, ki jih zbirajo navedene spletne strani. V njem boste izvedeli:

 • katere zasebne podatke o vas zbiramo na naših spletnih straneh, kako jih uporabljamo in s kom jih lahko delimo;
 • katere možnosti glede uporabe vaših podatkov so vam na voljo;
 • kateri varnostni postopki vas ščitijo pred zlorabo vaših osebnih podatkov;
 • kako lahko popravite morebitne netočne podatke ali odstranite svoje podatke;

Kliknite na povezave do:

Dostop do podatkov in posodobitev podatkov
Hramba podatkov
Vaše pravice do zasebnosti po kalifornijskih zakonih
Vaše pravice do zasebnosti po slovenskih zakonih

Zagotavljanje možnosti anonimnega dostopa: uporabniki lahko naše spletne strani obiskujejo in uporabljajo, ne da bi razkrili kakršenkoli osebni podatek, z izjemo e-naslovov, ki jih lahko zbirajo piškotki (opis v nadaljevanju).

Zbiranje in uporaba podatkov: pri Solatube International in podjetju Kerber v Sloveniji zbiramo osebne podatke z namenom, da bi izpolnili vaše prošnje ter vas obveščali o posebnih ponudbah in novih proizvodih. Dostop imamo samo do podatkov, ki nam jih prostovoljno izdate na naših spletnih straneh. Osebne podatke zbiramo na naslednjih straneh:

 • splošni e-naslovi na Solatube.com in Solatube.si
 • kontaktni obrazci (podpora uporabnikom)
 • obrazci za uveljavljanje garancije
 • obrazci za povratne informacije
 • prijave za zaposlitev
 • prošnje za komercialno podporo
 • prijave za poštni seznam/li>

Dostop do podatkov in posodobitev podatkov:  da bi lahko zagotavljali točnost vaših osebnih podatkov v naših sistemih, potrebujemo vašo pomoč. Prosimo, da nas obveščate o morebitnih spremembah osebnih podatkov. Pred vnosom sprememb vas bomo morda prosili, da potrdite druge osebne podatke. To je dodaten varnostni ukrep, s katerim lahko potrdimo vašo identiteto. Če želite posodobiti svoje podatke, prosimo, da se obrnete na Solatube International oziroma na družbo Kerber.

Kadarkoli se lahko odločite, da ne želite več naših obvestil. To dosežete tako, da nam pošljete e-sporočilo ali nas pokličete na telefonsko številko, navedeno na naši spletni strani. Poleg tega imate pravico:

 • vedeti, katere vaše podatke imamo;
 • spremeniti/popraviti naše podatke o vas;
 • zahtevati, da zbrišemo podatke, ki jih imamo o vas;
 • odjaviti se od našega novičnika ali pošte, ki jo prejemate od nas;
 • zavrnete prejemanje naših reklamnih e-sporočil, in sicer tako, da sledite navodilom za odjavo, ki jih vsebujejo ta sporočila;
 • sporočiti kakršnokoli morebitno skrb, ki jo imate v zvezi z uporabo vaših podatkov.

Izmenjava in razkrivanje podatkov: Solatube International lahko vaše osebne podatke pošlje drugim podjetjem ali osebam, in sicer v naslednjih primerih:

 1. Če moramo vaše podatke posredovati zato, da vam zagotovimo proizvod ali storitev;
 2. Če moramo vaše podatke poslati podjetju, ki deluje v imenu Solatube International, da bi vam lahko zagotovili proizvod ali storitev; in/ali
 3. Če se moramo odzvati na sodni poziv, sodni nalog ali kakšen drug pravni postopek.

Razen v primeru, da tega ne želite, vam lahko prek elektronske ali navadne pošte pošiljamo obvestila o posebnih ponudbah, novih proizvodih in storitvah.

Privolitev v prenos: s spletnimi stranmi Solatube upravljamo v ZDA in podjetje Solatube International deluje v ZDA. Če ste v Evropski uniji, Kanadi ali kje drugje zunaj ZDA, vedite, da podatke, ki jih zbiramo, prenašamo in obdelujemo v ZDA. S tem, da uporabljate naše spletne strani ali da nam zaupate svoje podatke, pristajate na prenos, obdelavo in shranjevanje teh podatkov v ZDA, kjer predpisi o varstvu osebnih podatkov morda niso tako izčrpni kot v državi, kjer prebivate in/ali katere državljan ste.

Hramba podatkov: Solatube International in podjetje Kerber vaših osebnih podatkov ne bo hranil dlje, kot je potrebno za namene, za katere so bili zbrani.

Varnostni ukrepi: Solatube International  sprejema komercialno razumne ukrepe za varovanje in zaščito osebnih podatkov. Vendar pa noben prenos podatkov prek spleta, brezžični prenos ali elektronska hramba podatkov ne morejo biti zajamčeno stoodstotno varni. Zavedajte se, da ne moremo jamčiti za varnost zbranih podatkov in da spletne strani Solatube International ter naše storitve uporabljate na lastno odgovornost. Dostop do vaših osebnih podatkov imajo samo uslužbenci, ki jih potrebujejo za to, da opravijo določeno nalogo (npr. za intervencije v zvezi z garancijo ali za pomoč uporabnikom). Varnost otrok: nikoli zavestno ne zbiramo osebnih podatkov otrok ali oseb, mlajših od 18 let.

Povezane spletne : naše spletne strani vsebujejo povezave s spletnimi stranmi tretjih oseb. Ker nad temi stranmi nimamo nadzora, našim uporabnikom svetujemo, (i) naj bodo previdni, kadar zapustijo naše spletne strani, in (ii) naj preberejo pravila o varovanju zasebnosti na strani, ki so jo odprli s povezavo. Isto velja za spletne strani, na katerih so objavljene povezave do spletnih strani Solatube International. Zavedajte se, da ne odgovarjamo za morebitno pomanjkljivo prakso varovanja zasebnosti na drugih spletnih straneh.

Piškotki: nekatere spletne strani Solatube International morda uporabljajo piškotke. Ti zagotavljajo boljšo uporabniško izkušnjo in morda posredujejo zasebne podatke, kot je e-poštni naslov. Če v svojem brskalniku izklopite piškotke, lahko za zdaj še vedno dostopate do vseh naših spletnih strani. V prihodnosti nekatere spletne strani ob izklopljenih piškotkih morda ne bodo mogle opraviti nekaterih funkcij.

Remarketing (Ciljno trženje ali trženje na podlagi zanimanja): spletne strani Solatube International uporabljajo storitve neodvisnih prodajalcev, vključno z Googlom, ki uporabnikom prikazujejo oglase glede na zgodovino iskanj. Google AdWords vam lahko na primer prikazuje oglase, ki se nanašajo na spletne strani, ki ste jih obiskali, ali na vsebino, ki ste si jo ogledali na naši spletni strani. Ta sistem deluje tako, da v vašem spletnem brskalniku pusti piškotek.

Piškotek nikakor ne more razkriti vaše identitete, niti ne more omogočiti dostopa do vašega računalnika ali mobilne naprave.

Ta možnost nam zgolj omogoča, da naše trženje prilagajamo tako, da bolje ustreza vašim potrebam in zanimanju. Posledica je, da vidite samo oglase, ki so za vas najustreznejši.

Če ne želite prikazovanja oglasov Solatube International, jih lahko izključite na več načinov:

 1. Izklopite Googlovo uporabo piškotkov tako, da v brskalniku Google odprete nastavitve oglasov.
 2. Onemogočite uporabo piškotkov tretjim osebam tako, da obiščete spletno stran Network Advertising Initiative za izklop oglasov.

 

Statistika ogledov: Solatube International lahko zbira in pregleduje podatke, ki niso osebne narave, in sicer v splošnih datotečnih zapisih na strežniku. Ti podatki lahko med drugim zajemajo: ime domene (npr. adelphia.net), IP naslove (npr. 209.126.53.25), uporabo brskalnika, napotitveno stran, s katerimi ključnimi besedami nas je uporabnik našel, katere spletne strani nam pošiljajo obiskovalce, katere spletne strani imajo največ ogledov, kateri brskalniki so najbolj priljubljeni, na katero spletno stran obiskovalec vstopa in s katere izstopa, ob katerih urah je največ prometa in s katerega iskalnika obiskovalci prihajajo. Solatube International uporablja podatke Googlovega oglaševanja na podlagi interesa in podatkov tretjih oseb/publike (kot so starost, spol in zanimanje), in sicer s pomočjo storitev Google Analytics.

Vaše pravice do zasebnosti v Kaliforniji: Kalifornijski zakoni prebivalcem Kalifornije dopuščajo, da zaprosijo za določene podrobnosti o tem, kako njihove podatke posredujejo tretjim osebam za namene neposrednega trženja. Vendar morate vedeti, da po zakonu podjetje ni dolžno zagotavljati teh podatkov, če prebivalcem Kalifornije omogoči, da takšno posredovanje dovolijo ali prepovejo. Solatube International omogoča to izbiro. Kot je opisano zgoraj, tretjim osebam brez vašega dovoljenja ne posredujemo vaših podatkov za namene neposrednega trženja. Poleg tega lahko zahtevate, da v prihodnje ne posredujemo več vaših podatkov za namene neposrednega trženja, in sicer tako, da se obrnete na Solatubovega predstavnika za podporo uporabnikom.

Posodobitve pravil in bistvene spremembe: Solatube International si pridržuje pravico, da kadarkoli, in ne da bi vas obvestil, spremeni pravila o varovanju zasebnosti. Vsaka morebitna sprememba stopi v veljavo z objavo revidiranih pravil o varovanju zasebnosti. Vendar pa Solatube International vaših zasebnih podatkov brez vašega dovoljenja ne bo uporabljal na način, ki bi se bistveno razlikoval od načina, objavljenega v času pridobitve vaših podatkov. Pričujoča pravila o varovanju zasebnosti so v veljavo stopila 15. oktobra 2013.

Imate še kakšno vprašanje ali komentar? Če imate kakšno vprašanje ali komentar v zvezi z varovanjem zasebnosti, se obrnite na Solatubovega predstavnika za podporo uporabnikom.

Vaše pravice do zasebnosti po slovenskih zakonih

Kliknite na povezave do:

Varstvo osebnih podatkov

Še več informacij o naši politiki varovanja osebnih podatkov

Splošni pogoji in pravna obvestila

Obvestilo o piškotkih

Naš cilj je zagotavljati obiskovalcem naše spletne strani vedno sveže in relevantne informacije, ki so pomembne za njih. S pomočjo analize njihovih interesov in iskanj na naši strani lahko ponudimo ustrezne vsebine. Pri tem pa nikoli ne delimo zbranih podatkov s tretjimi osebami in ne spremljamo obiskovalcev kot posameznikov, ampak le anonimno.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, ki se shranijo na vaš računalnik ob obisku spletne strani. S pomočjo piškotkov lahko vaši nadaljnji obiski spletne strani potekajo bolj gladko. V nastavitvah vašega brskalnika lahko sami določite, ali želite sprejeti piškotke ali ne. Če jih ne sprejmete, se lahko zgodi, da nekatere spletne strani ne bodo delovale pravilno ali pa vam ne bodo na voljo vse informacije in funkcionalnosti. Vendar sprejem piškotkov ni pogoj za uporabo spletne strani. Vaše odločitve o sprejemu piškotkov ne bomo delili s tretjimi osebami.

Vrste piškotkov

Nujno potrebni piškotki
Potrebni piškotki so ključni za osnovne funkcije spletne strani in spletna stran brez njih ne bo delovala na svoj predviden način. Ti piškotki ne shranjujejo nobenih osebnih podatkov, ki bi jih bilo mogoče identificirati.

Analitični piškotki
Analitični piškotki se uporabljajo za razumevanje interakcije obiskovalcev s spletno stranjo. Ti piškotki pomagajo zagotoviti informacije o meritvi število obiskovalcev, hitrost odskoka, prometni vir itd.

Funkcionalni piškotki
Funkcionalni piškotki pomagajo izvajati določene funkcionalnosti, kot so skupna raba vsebine spletnega mesta na platformah družbenih medijev, zbiranje povratnih informacij in druge funkcije tretjih oseb.

Oglaševalski piškotki
Oglaševalski piškotki se uporabljajo za zagotavljanje obiskovalcev s prilagojenimi oglasi na podlagi strani, ki so jih obiskali prej, in za analizo učinkovitosti oglaševalske akcije.

Ne kategorizirani piškotki
Drugi ne kategorizirani piškotki so tisti, ki se analizirajo in še niso uvrščeni v kategorijo.

Zakaj so piškotki potrebni?

Večina spletnih strani uporablja piškotke, saj ti zagotavljajo priročen način za ohranjanje ustrezne in prilagojene vsebine, ki je v skladu z interesi in preferencami uporabnikov. Poleg tega piškotki omogočajo zbiranje statističnih podatkov o obiskanosti spletnih strani, kar upravljavcem omogoča oceno učinkovitosti zasnove svojih spletnih strani in primernosti vrste in števila oglasov, ki jih ponujajo uporabnikom na svojih spletnih straneh.

Seznam piškotkov

Tip piškotka

Ime piškotka

Trajanje

Opis

Nujno potreben

PH_HPXY_CHECK

sejne

Ta piškotek se uporablja za shranjevanje informacij o trenutni seji.

Analitični

calltrk_session_id

 

1 leto

Ta piškotek nastavi ponudnik CallRail. Ta piškotek se uporablja za shranjevanje edinstvenega identifikatorja za sejo brskalnika uporabnika. Uporablja se za sledenje številu telefonskih klicev, ustvarjenih s spletne strani.

Analitični

_ga

1 leto 1 mesec 4 dni   

Google Analytics ta piškotek določa tako, da izračuna podatke o obiskovalcu, seji in oglaševalski akciji ter sledi uporabi mesta za poročilo analitike spletnega mesta. Piškotek anonimno shrani informacije in dodeli naključno ustvarjeno številko za prepoznavanje edinstvenih obiskovalcev.

Analitični

_gid

1 dan

Google Analytics ta piškotek nalaga tako, da shrani informacije o tem, kako obiskovalci uporabljajo spletno mesto, hkrati pa ustvarijo analitična poročila o uspešnosti spletnega mesta. Nekateri zbrani podatki vključujejo število obiskovalcev, njihov vir in strani, ki jih obiščejo anonimno.

Analitični

_gat_gtag_UA_*

 

1 minuto

Google Analitika nastavi ta piškotek, da shranjuje unikated ID userja.

Analitični

CONSENT

 

2 leti

YouTube ta piškotek natisne prek vdelanih videoposnetkov v YouTubu in registrira anonimne statistične podatke.

Oglaševalski

YSC

Sejne

Youtube ta piškotek določa tako, da spremlja poglede vdelanih videoposnetkov na youtube straneh.

Oglaševalski

VISITOR_INFO1_LIVE

 

5 mesecev 27 dni 

YouTube ta piškotek določi za merjenje pasovne širine in določa, ali uporabnik dobi nov ali star vmesnik predvajalnika.

Nekategorizirani

 

calltrk_referrer

 

1 leto  

To je funkcijski piškotek, ki ga nastavi CallRail. Ta piškotek se uporablja za shranjevanje URL-ja ciljne strani. Pomaga pri natančnem pripisovanju vira obiskovalca pri prikazu telefonske številke za sledenje.

Nekategorizirani

 

calltrk_landing

1 leto  

To je funkcijski piškotek, ki ga nastavi CallRail. Ta piškotek se uporablja za shranjevanje URL-ja ciljne strani. Pomaga pri natančnem pripisovanju vira obiskovalca pri prikazu telefonske številke za sledenje.

Nekategorizirani

 

calltrk_nearest_tld     

1 leto 1 mesec 4 dni   

Opis trenutno ni na voljo.