Tehnologija

Smo pasivno agresivni.

Serija SkyVault

Serija SolaMaster

Serija Brighten Up

Sistemi osvetlitve z dnevno svetlobo, zasnovani s pasivno tehnologijo

V podjetju Solatube International premišljeno načrtujemo sisteme za osvetlitev z dnevno svetlobo tako, da uporabljamo pasivno optično tehnologijo in s tem znatno znižujemo stroške sistema in vzdrževanja. Zadnjih 20 let to tehnologijo nenehno izboljšujemo, da bi sistemi Solatube delovali bolje kot druge razpoložljive naprave za osvetlitev z dnevno svetlobo.

Aktivni sistemi osvetlitve z dnevno svetlobo v nasprotju s sistemi Solatube za doseganje obljubljenega učinka uporabljajo premične dele. Pri tem pa gre lahko marsikaj narobe. Komponente se kvarijo, stikala nehajo delovati in izpadi električnega toka znatno zmanjšajo učinkovitost sistema. Aktivni sistemi ob oblačnem vremenu ne delujejo dobro in dokler spet ne posije sonce, so tako rekoč neuporabni.

Zato smo zasnovali svojo patentirano tehnologijo, ki deluje optimalno ne glede na kot sonca. To pomeni, da sončno svetlobo uravnava učinkoviteje kot sistemi, ki aktivno sledijo premikanju sonca po nebu. Isto velja za naš patentirani sistem cevi Spectralight Infinity. Čeprav nima premičnih delov, zaradi svoje zasnove dnevno svetlobo prenaša učinkoviteje in z naravnejšimi barvami. To je dokaz, da za vrhunsko delovanje ne potrebujete zapletenih premičnih delov.

Končni rezultat je širok nabor cenovno dostopnih, vrhunsko delujočih komercialnih rešitev za osvetlitev z dnevno svetlobo, ki v prostore dovajajo optimalno količino kakovostne naravne svetlobe tako v sončnem kot v oblačnem vremenu, in to praktično brez servisiranja in vzdrževanja. Na voljo imamo velik izbor komponent, ki omogočajo prilagajanje sistema različnim potrebam po svetlobi, različnim tipom streh in slogom notranje opreme. Sistemi Solatube se izmed vseh sistemov za osvetlitev z dnevno svetlobo ponašajo z največjo učinkovitostjo prenosa svetlobe (Light Transfer Efficiency -LTE), najbolj konsistentnim vzdrževanjem temperature barve (Color Temperature Maintenance – CTM) in najboljšim razmerjem med svetlobo in segrevanjem zaradi sonca. Neodvisne meritve in obsežna testiranja proizvodov omogočajo projektantom in končnim uporabnikom miren spanec ter zagotavljajo zanesljivo in konsistentno osvetlitev z dnevno svetlobo.

Če želite izvedeti več o naših inovativnih sistemih pasivne osvetlitve z dnevno svetlobo, kliknite na katero od zgornjih okenc.